Završena 10. memorijalna regata rijekom Cetinom

Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko–dalmatinske županije organizirala je jubilarnu 10. po redu, tradicionalnu memorijalnu regatu-spust čamcima rijekom Cetinom.
Ova regata posvećena je poginulim i umrlim braniteljima Cetinskog kraja, a u znak sjećanja na 25. kolovoza 1991., kada su cetinski dragovoljci napali vojarne bivše JNA.

Interes za sudjelovanje pokazalo je više od 400 sudionika koji su se spustili gumenim čamcima od mosta na Panju do Gale. Regati su se, osim velikog broja branitelja, pridružili i pročelnik jedinstvenog upravnog odjela u Splitsko – dalmatinskoj županiji Damir Gabrić, gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, načelnik općine Hrvace Dinko Bošnjak, direktorica TZ Grada Sinja Monika Vrgoč, voditeljica LAG-a Cetinska Krajina Ivana Žanko, jedan od najboljih svjetskih veslača Matin Sinković, ljubitelji prirode i poneki turisti.

Više fotografija pogledajte u galeriji

Već tradicionalno regata okuplja branitelje, članove obitelji smrtno stradalih HB-a i zaljubljenike prirode, a broj posjetitelja iz godine u godinu je veći. Plovila koja su se mogla vidjeti na Cetini sve su inovativnija, a zabave nije nedostajalo. Pjevale su se domoljubne i dalmatinske pjesme, a većina sudionika regate osvježenje je našla kupanjem u Cetini.

Udruga dragovoljaca domovinskog rata organizacijom ovoga događaja pokazala je kako je braniteljska populacija iznimno dobro organizirana i prijateljski raspoložena prema gostima, a svojim primjerom pokazali su koliko je važno zajedništvo u organizaciji ovakvih događaja. Njihova regata ne samo da je spojila branitelje sa svima onima koji su željeli uživati u prirodnim ljepotama našega kraja nego su pokazali kako se odličnim pristupom prema posjetiteljima prirodno stvara sve veći broj zainteresirah što u konačnici otvara prostor za razvoj novih turističkih sadržaja.

Mario Vujević Vegi uime organizatora zahvalio se gradu Sinju i općini Hrvace, LAG – u Cetinska krajina, hotelu Alkar, SDŽ, TZ grada Sinja i Ministarstvu hrvatskih branitelja koji su im pripomogli u organizaciji ove zbilja izvrsne regate.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano