Održan Dan otvorenih vrata udruga

Dana 17. svibnja 2019. godine u Sinju je održan Dan otvorenih vrata Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata (državna razina) u suradnji s Udrugom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnicom Splitsko-dalmatinske županije i Udrugom roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja Grada Sinja i Cetinske krajine.

U ime svih udruga nazočne je pozdravila Sandra Rapčak, predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata koja je ujedno i predstavila dosadašnji rad svih udruga te su nazočnima prikazane i prezentacije.

Više fotografija pogledajte u galeriji

Na Danima otvorenih vrata udruga sudjelovali su učenici osnovne škole Hrvace i osnovne škole Fra Pavla Vučkovića iz Sinja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ratni snimatelj Petar Malbaša, vanjski član Odbora za veterane Sabora Republike Hrvatske gosp. Željko Poljak, zamjenik gradonačelnice Grada Sinja gosp. Zlatko Ugrin, predstavnik Splitsko-dalmatinske županije gosp. Damir Gabrić, voditeljica Ministarstva hrvatskih branitelja – Područna jedinica Split gđa. Ivana Serdarević Bravić te brojni drugi građani i građanke.

Ispred udruge roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja Grada Sinja i Cetinske krajine nazočne su bile Dragica Hrgović i predsjednica Đula Šabić koje su pozdravile sve nazočne te s učenicima osnovne škole Hrvace popričale o događajima iz Domovinskog rata.

Nakon službenog djela predstavljanja udruga svi nazočni pozvani su da upišu svoje dojmove u Knjigu dojmova te nakon toga na prigodno druženje u prostorijama udruge.

Podsjećamo, Dane otvorenih vrata udruga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira osmu godinu zaredom kako bi se otvaranjem vrata udruga u određenom danu ili danima svim zainteresiranim građanima i široj javnosti približile aktivnosti udruga u različitim područjima djelovanja, ponajprije programi i projekti od interesa za opće dobro koje provode udruge diljem Hrvatske, u prostorima udruga ili izvan njih.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

ISTRAŽIVANJE – Zakonske odredbe i rad institucija RH koje se bave poslovima skrbi o hrvatskim braniteljima, članovima njihovih obitelji i stradalnicima Domovinskog rata u svrhu poboljšanja kvalitete življenja djece poginulih, smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata djeluje u sklopu 9. Centra znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj, a u području unaprjeđenja

Opširnije »