Dani otvorenih vrata udruga

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata i ove je godine sudjelovala na Danima otvorenih vrata udruga, u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Svoj rad udruga je predstavila u Vukovaru, u srijedu 25. svibnja 2016. godine, zajedno sa Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara i udrugom „Braniteljice Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije“ – ogranak Vukovar.

Više fotografija pogledajte u galeriji

U kratkom obraćanju okupljenima i medijima, predsjednica UDPNHBDR Sandra Milić istaknula je da udruga već nekoliko godina sudjeluje na manifestaciji Dana otvorenih vrata udruga, ali po prvi puta u Vukovaru, gdje je sjedište udruge državne razine. U svom sastavu udruga trenutno broji 11 županijskih Podružnica, od kojih je zadnja osnovana u Gospiću prije 10ak dana, za Ličko-senjsku županiju. Okupljenima je predstavljen dosadašnji rad udruge i projekti koje provodimo, razne humanitarne akcije koje organiziramo i u koje je udruga uključena. Posebno smo izdvojili 9. po redu mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ koje udruga organizira u sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, psihološku pomoć koju omogućavamo članovima udruge, razne edukativne radionice, sportske i druge susrete.

Posebnu važnost udruga daje pitanju nestalih osoba iz Domovinskog rata, te je i ovom prilikom naglašeno da Republika Hrvatska još uvijek traga za 933 nestala hrvatska branitelja i civila, te su ukratko predstavljene aktivnosti članova udruge po ovoj problematici. Još jednom smo podsjetili i pozvali građane koji imaju bilo kakve informacije o nestalim osobama, da iste mogu dojaviti na anonimni broj 072 111 111.

Danima otvorenih vrata udruga nazočili su i predstavnici Grada Vukovara – dogradonačelnik gosp. Marijan Pavliček, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti gđa. Ana Živanović, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša gosp. Goran Martinović i viši stručni suradnik za sport i branitelje gosp. Dado Marković. Pisanu podršku udruzi povodom Dana otvorenih vrata udruga uputio je i ministar branitelja, gosp. Tomo Medved.

Okupljenima i medijima obratio se dogradonačelnik grada Vukovara koji je istaknuo važnost udruga za zajednicu u kojoj djeluju „Podržavamo ovakve inicijative jer se branitelji u hrvatskom društvu često prikazuju u negativnom svjetlu. Osobno smatram da oni itekako doprinose razvoju društva. Ne samo kroz rad udruga, nego i u raznim drugim sferama od gospodarstva, sporta itd., gdje pokazuju da im je uistinu stalo do države za koju su se borili.“

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »