ZAVRŠETAK HUMANITARNE AKCIJE “HRVATSKO SRCE ZA ITALIJU”

Pred prepunim stadionom u Vukovaru (oko 2.000 ljudi) odigrana je humanitarna nogometna utakmica između ekipa humanitarne udruge CRO UNUM i NK Vukovara. Prije samog početka utakmice predsjednik humanitarne udruge CRO UNUM prof.dr. Dragan Primorac, gradonačelnik Željko Sabo, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Jelena Zera Gavrić, predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić, izvršni Potpredsjednik Agrokora i Potpredsjednik CRO UNUM-a Ante Todorić, Potpredsjednik CRO UNUM-a Jako Andabak uručili su ček veleposlanici Republike Italije Nj.E. Emanuela D’Alessandro u iznosu 100.000,00 kn za stradalnike potresa u Italiji, a dogovoreno je da će Podravka i Agrokor još pružiti pomoć u hrani i potrepštinama u vrijednosti još nekoliko stotina tisuća kuna.

Prije početka humanitarne utakmice Đani Stipaničev otpjevao je himnu udruge CRO UNUM «Volim te Croatio» koju je skladao Neno Ninčević. U ostatku programa nastupili su Alen Nižetić i Goran Karan.

Na nogometnoj utakmici za ekipu CRO UNUM-a nastupili su: Igor Štimac, Zoran Mamić, Dario Šimić, Joško Jeličić, Robert Kovač, Robert Špehar, Ivica Šurjak, Đani Stipaničev, Alen Nižetić, Goran Karan, Veljko Mršić, Franjo Arapović, Dragan Primorac, Tomislav Madžar i mnogi drugi.

U drugom poluvremenu izjednačene igre dresove su zamijenili gradonačelnik Grada Vukovara Željko Sabo i predsjednik CRO UNUM-a prof.dr. Dragan Primorac koji je za ekipu NK Vukovara postigao zgoditak iz jedanaesterca. Utakmica je završila pobjedom domaćina što je nakon ovakvog spektakla bilo manje važno. Kraj susreta protekao je u druženju članova humanitarne udurge CRO UNUM- s prisustnim Vukovarcima.

Humanitarnu akciju ‘HRVATSKO SRCE ZA ITALIJU’ organizirali su najveća hrvatska humanitarna udruga CRO UNUM, Grad Vukovar, Vukovarsko-srijemska županija, Hrvatski nogometni savez, Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u suradnji s Veleposlanstvom Talijanske Republike. U humanitarnu akciju «Hrvatsko srce za Italiju» uključile su se kao sponzori i donatori hrvatske tvrtke i institucije; Agrokor, Podravka, Privredna banka Zagreb, Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost, Piramida i Grad Knin.

Humanitarna pomoć koja je prikupljena tijekom održavanja humanitarnog događaja „Hrvatsko srce za Italiju“ namijenjena je Crvenom Križu Republike Hrvatske za pomoć prijateljima Vukovara u Italiji čiji su gradovi i sela stradali u nedavnom razornom potresu, a koji su tijekom Domovinskog rata pružali pomoć stradalnicima iz Vukovara.

UDPNHBDR ovim putem posebno zahvaljuje gospodinu Gradonačelniku Grada Vukovara Željku Sabou koji je srdačno i sa razumijevanjem prihvatio inicijativu održavanja humanitarnog događaja, odnosno slanja razumijevanja u Italiju iz donedavno razrušenog Grada Vukovara i pružio nam priliku uz kontakt humanitarne Udruge CROUNUM sa Draganom Primorcem na čelu, te cjelokupnim vrhunski organiziranim timom, koji su sveukupnu akciju iskustvom i velikim srcem podigli na najvišu razinu.

Posebno nas raduje da smo uspjeli dobiti veliki odaziv građana Grada Vukovar, koji su još jednom pokazali humanitarno srce Grada na Dunavu.

Ponosni smo na svoju povijest jer nam je ona dala slobodnu Državu, ponosni na naše Očeve jer su bili sudionici Domovinskog i obrambenog rata, ali isto tako i ponosni na sve naše članove koji su unatoč teškoj prošlosti izrasli u humane i dobre ljude, koji su odrastali bez oba roditelja, ali su ipak slijedili dobro u Svijetu i uvijek se trudili pomoći drugome u nevolji.

Ponosni smo naime i na naš Grad, koji se u posljednjih godina digao iz pepela na koljena, te sada ponosno ustao u svome sjaju spreman graditi novu budućnost. Spreman danas u svojoj ljepoti razumjeti i pomoći drugome u nevolji.

Podsjetimo naime, kako je baš Italija bila ta koja je vukovarcima pomagala u danima Domovinskog rata, u danima gladi, najvećih patnja, nelagode, tuge i neizvjesnosti, stoga ne čudi da je upravo Vukovar prvi stao u pomoć našim susjedima, ne na način uzvraćanja pomoći, nego je punim, iskrenim srcem pokazao razumijevanje i podršku.

Hvala svim sudionicima i pokroviteljima humanitarne akcije „Hrvatsko srce za Italiju“

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano