Održana preventivna javnozdravstvena akcija pod nazivom „Hrvatski branitelju, čuvaj svoje zdravlje – odazovi se“

Dana 16. listopada 2024. godine u prostorijama Doma zdravlja Vukovar u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja Vukovar održana je preventivna  javnozdravstvena akcija pod nazivom „Hrvatski branitelju, čuvaj svoje zdravlje – odazovi se“. U sklopu javnozdravstvene akcije sudionicima je izmjeren krvni tlak, šećer i kolesterol u krvi, a određivao se i pedobrahijalni indeks kao i indeks tjelesne mase. Hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata pruženi su savjeti o prevenciji kroničnih bolesti, s posebnim naglaskom na srčano – žilne bolesti te savjeti vezani uz  usvajanje zdravih životnih navika.

Doc. dr. sc. Tomislav Benjak, specijalist javnog zdravstva, pomoćnik ravnatelja HZJZ tom prigodom je rekao kako su kardiovaskularne bolesti i maligne bolesti najveće breme braniteljske populacije, kao i opće populacije ali ono što je bitno reći da postoje i ovakve akcije i nacionalni programi te sistematski pregledi koji ciljaju baš na ključne faktore rizika.

Ovoj hvale vrijednoj akciji ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata odazvali su se članica Predsjedništva i administrativna djelatnica  UDPNHBDR Veronika Soldo, sa članom UDPNHBDR sa područja Vukovarsko – srijemske županije Denisom Bračkom i članicom UDPNHBDR sa područja Osječko – baranjske županije Tajanom Mundweil.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano