Svečano obilježen Dan pobjede nad tzv. JNA u Našicama i Dan hrvatskih branitelja Našica

Svečanim programom obilježen je 21. rujna – Dan pobjede nad tzv. JNA u Našicama i Dan hrvatskih branitelja Grada Našica. Okupljeni su se prisjetili događaja od prije 33 godine, dana oslobođenja i pobjede koja je prethodila velikoj hrvatskoj pobjedi, kao i današnjoj slobodnoj Hrvatskoj.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen – obilježju „Uskrsla Hrvatska” počast svim poginulim, nestalim i umrlim našičkim i hrvatskim braniteljima odali su djeca i udovice poginulih branitelja, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića saborski zastupnik Goran Ivanović sa izaslanstvom te izaslanik župana Osječko – baranjske županije dožupan Josip Miletić.

Izaslanstvo Grada Našica predstavljali su gradonačelnik Krešimir Kašuba, predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Žagar i počasni građanin Grada Našica Vladimir Šeks. Vijenac je položio predsjednik Gradskog povjerenstva za branitelje, general u miru Milan Knežević s članovima povjerenstva. Vijenac su u ime Općine Podgorač položili načelnik Goran Đanić i vijećnik općinskog vijeća Miroslav Štefančić te u ime ravnatelja policije i načelnika PU osječko – baranjske načelnik Policijske postaje Našice Ivica Bukvić, a vijenac JVP Našice položio je zapovjednik postrojbe Danijel Matković. Vijence su položile i brojne udruge proistekle iz Domovinskog rata, vijećnici Gradskog vijeća Grada Našica, predstavnici političkih stranaka, udruga i ostali.

Molitvu okupljenih predvodio je gvardijan fra Tomislav Faletar koji je u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog služio misu zadušnicu za poginule branitelje Antuna Sertića, Branka Glavaša i Slavka Maroda.

Obilježavanje Dana pobjede nad tzv. JNA u gradu Našicama i Dana hrvatskih branitelja grada Našica završeno je koncertom Stravianae banda u središtu grada, zahvalni hrvatskim braniteljima, posebno onima koji više nisu među nama, ali ih se sjećamo s poštovanjem, jer upravo oni su nam omogućili život u slobodnoj i demokratskoj Republici Hrvatskoj.

21. rujna važan je datum za povijest Našica i o njemu moramo pričati mlađim naraštajima kako se ono što se događalo u našem gradu 20. i 21. rujna 1991. godine nikada ne bi zaboravilo i nikada više ponovilo.

Obilježavanju ovog bitnog datuma iz slavne hrvatske prošlosti ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata nazočili su član Predsjedništva UDPNHBDR i predsjednik  UDPNHBDR – Podružnice Osječko – baranjske županije Deivid Petranović zajedno sa članovima Podružnice Osječko – baranjske županije.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano