Održana edukacija i pružanje podrške članicama UDPNHBDR

U svrhu pružanja podrške i jačanja kapaciteta i znanja članica (Podružnica) Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, nastavili smo s provedbom redovnih planiranih aktivnosti u tom području te smo 31. kolovoza 2024. godine održali edukaciju „Upravljanje udrugom i vođenje dokumentacije; Projekti i aktivnosti; Razvoj“ u online obliku, putem aplikacije Skype.

Edukaciji su nazočili članovi Podružnica koje djeluju u sklopu nacionalne Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, a samu edukaciju je pripremila i vodila predsjednica udruge i voditeljica ureda UDPNHBDR Sandra Rapčak Škomrlj koja ima dugogodišnje iskustvo u vođenju udruge, projekata i administrativnom radu kao i mentorstvu.

Tema edukacije bila je administracija i dokumentacija udruga, zakonske odredbe i projektni ciklusi u svrhu jačanja organizacijskih kapaciteta i provođenja aktivnosti udruga, a odnosilo se na sljedeća područja: upravljanje udrugom, prijava projekata i aktivnosti, administrativna provjera, planiranje i upravljanje aktivnostima, detektiranje problema i traženje rješenja tijekom provedbe projekta, ugovor o djelu / ugovor o radu u sklopu projekta, pravdanje projekta, kontrola davatelja financijskih sredstava, putni troškovi – putni nalog, loko vožnja i dnevnice, oprema i evaluacija.

Sudionici edukacije su se aktivno uključili u istu te postavljali pitanja, a kroz odgovore i primjere iz prakse detaljno im je pojašnjeno sve kako bi ubuduće mogli unaprijediti i poboljšati svoj rad u udrugama.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano