Hodočašće na Visovac

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Splitsko-dalmatinske županije u subotu 22. lipnja 2024. godine organizirala je hodočašće članova obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja te članova obitelji hrvatskih branitelja na Visovac, a u suradnji sa Udrugom roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine.

Po dolasku na otok Visovac koji se nalazi u sklopu Nacionalnog parka Krka, hodočasnike je dočekao fra Tino Labrović koji je služio Svetu misu za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje te osobne nakane hodočasnika. Po završetku Svete mise fra Tino je poveo hodočasnike u obilazak otoka i svetišta, a putem je hodočasnicima ispričao najvažnije povijesne činjenice vezane uz otok i crkvu.

Nakon slobodnog vremena za osobne molitve i nakane hodočasnici su se uputili prema Šibeniku gdje su kod spomen-obilježja poginulim braniteljima položili vijenac i pomolili se, a nakon čega je organizirano razgledavanje Šibenika.

Hodočašću su se pridružili i članovi URUPBDR-a Sinj predvođeni predsjednicom Dragicom Hrgović, članovi obitelji hrvatskih branitelja te Sandra Rapčak Škomrlj, predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata nacionalne razine.

Hodočašće je organizirano u sklopu projekta financiranog sredstvima Splitsko-dalmatinske županije te djelomično vlastitim sredstvima.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano