Održan sastanak pružanja podrške Središnjice Udruzi djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Vukovarsko – srijemske županije u Vukovaru

Dana 4. svibnja 2024. godine u Vukovaru je održan sastanak pružanja podrške Središnjice Udruzi djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Vukovarsko – srijemske županije u Vukovaru.

Na samom početku sastanka okupljene su pozdravile predsjednica Središnjice Sandra Rapčak Škomrlj i predsjednica Podružnice Veronika Soldo. Kroz daljnji tijek sastanka predsjednica Središnjice Sandra Rapčak Škomrlj upoznala je okupljene sa svim projektima koji su ove godine prijavljeni prema davateljima financijskih sredstava te o aktivnostima koje će se provoditi kroz ovu godinu u organizaciji Središnjice sukladno odobrenim financijskim podrškama. Obje predsjednice također su upoznale okupljene sa projektima koji su prijavljeni ispred UDPNHBDR – VSŽ, a uz potporu i podršku Središnjice te su pojasnile kako je prema planu i programu Središnjice u sklopu Nacionalne sustavne podrške financirane sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva između ostaloga pružanje podrške članicama, odnosno Podružnicama UDPNHBDR u njihovom daljnjem radu i razvoju.  

Predsjednica Središnjice Sandra Rapčak Škomrlj upoznala je nazočne sa svim trenutnim  aktivnostima kojima se Središnjica bavi, između kojih su i aktivno sudjelovanje i komunikacija sa nadležnim institucijama koja se odnose na problematiku pitanja o nestalim osobama te dijalog i suradnja sa Ministarstvom hrvatskih branitelja, ostalih institucija te organizacija civilnoga društva koje se bave problematikom hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Jedna od tema sastanka bila je i sada već redoviti, dugogodišnji sistematski pregledi, odlasci na obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata te pružanje psiho – socijalne podrške kroz individualne i grupne radionice psihološkog osnaživanja.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano