URUPBDR-a Sinj i UDPNHBDR-SDŽ odali počast Josipu Joviću i poginulim hrvatskim braniteljima Gospića

Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine u suradnji sa Udrugom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnicom Splitsko-dalmatinske županije odali su počast prvom poginulom hrvatskom redarstveniku Josipu Joviću u akciji „Plitvice“, poznatijoj kao „Krvavi Uskrs“.

Na samu obljetnicu pogibije Josipa Jovića izaslanstvo udruge položilo je vijenac u Sinju kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, dok je dana 20. travnja 2024. godine bio organiziran odlazak članova obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja na Plitvice. Predvođeni dopredsjednicom URUPBDR-a Sinj Dragicom Hrgović i predsjednikom UDPNHBDR-SDŽ i članom Predsjedništva UDPNHBDR RH Željkom Živaljom, izaslanstvo je položilo vijenac i svijeće podno spomen-obilježja Josipu Joviću na Plitvicama.

Ujedno su tom prilikom obišli mjesta na kojima se odvijala akcija „Plitvice“ kao i Nacionalni park Plitvička jezera.

Izaslanstvo udruga obišlo je također i gospićko područje kako bi se upoznali s ratnim događajima tog kraja, a kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Gospiću odali su počast polaganjem vijenca i svijeća te molitvom.

Aktivnost je provedena s ciljem očuvanja sjećanja na žrtve Domovinskog rata kao i upoznavanje s događajima iz različitih krajeva Republike Hrvatske kako se nikada ne bi zaboravili temelji stvaranja slobodne Republike Hrvatske, a ista je financirana sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja i jedinica lokalne uprave.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano