Održan 20. jubilarni memorijal hrvatskih branitelja u Vukovaru

Dana 05. travnja 2024. godine sudjelovali smo na svečanom otvorenju 20. memorijala hrvatskih branitelja u Vukovaru, a u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja, Hrvatskog nogometnog saveza i Grada Vukovara te braniteljskih udruga koji se održavao do nedjelje 07. travnja 2024. godine. Riječ je o nogometnom turniru mladih uzrasta do 14 godina, a ove godine je na memorijalu sudjelovalo 16 momčadi, koje su bile raspoređene u četiri skupine.

Memorijal je imao međunarodni predznak, s obzirom na da su u Vukovaru zaigrale hrvatske momčadi iz Australije, Austrije i Švicarske te Kanade i Amerike, a tu je još i kombinacija Nijemaca i Šveđana.

Memorijal je na Gradskom stadionu u Vukovaru otvorio potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić. Na svečanom su otvorenju dodijeljene skulpture Vukovarskog vodotornja za izuzetan doprinos i potporu u organizaciji turnira. U subotu su bili odigrani polufinalni susreti, dok je finale i proglašenje pobjednika bilo rezervirano za nedjelju.

Pobjednik memorijala bio je Nogometni klub Lokomotiva koji je u finalu pobijedio vinkovačku Cibaliju s 4:0.

Otvorenju 20. jubilarnog memorijala hrvatskih branitelja ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata nazočila je administrativna djelatnica i članica Predsjedništva UDPNHBDR Veronika Soldo koja je na samom početku programa sudjelovala u podizanju zastave Republike Hrvatske.

Izvor fotografija: Grad Vukovar

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano