Održan uskrsni susret članova obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja u Zagrebu

U organizaciji Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja u Zagrebu je u ponedjeljak, 25. ožujka 2024. godine održan tradicionalni uskrsni susret članova obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. Članovi obitelji – roditelji, udovice, djeca te brojni drugi okupili su se na Mirogoju.

Susret je počeo kod Spomenika glas hrvatske žrtve – Zid boli gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće te je time odana počast svim žrtvama iz Domovinskog rata. Nakon kratke molitve, sudionici su se uputili na Krematorij kod Zajedničke grobnice neidentificiranih posmrtnih ostataka Kenotaf. Polaganjem vijenaca, svijeća i kratkom molitvom odana je počast svim neidentificiranim žrtvama iz Domovinskog rata.

Uskrsni susret nastavljen je u Crkvi Svete Mati Slobode na Jarunu gdje je služena Sveta misa zadušnica za sve žrtve iz Domovinskog rata. Nakon mise uslijedilo je druženje uz prigodni domjenak.

Uskrsnom susretu nazočila je ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata administrativna djelatnica i članica Predsjedništva UDPNHBDR Veronika Soldo.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano