Obilježena 31. obljetnica vojne akcije „Peruća“

Dana 27. siječnja 2024. godine obilježena je 31. obljetnica vojne akcije ‘Peruća’.

Brzom akcijom dana 28. siječnja 1993. godine Hrvatska vojska oslobodila je branu ‘Peruća’ i tako spriječila katastrofu koja je mogla nastati rušenjem brane, što bi dovelo do potapanja vodom svih naselja nizvodno uz rijeku Cetinu, sve do Omiša. U akciji Peruća poginuo je pripadnik 16. DP Sinj branitelj Ante Buljan, a ranjena su trojica branitelja.

Na Biteliću je u crkvi Male Gospe služena misa zadušnica za pokojnog branitelja Antu Buljana.  Vijenac su položili izaslanstva Grada Sinja i Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine predvođene gradonačelnikom i saborskim zastupnikom Mirom Buljem i predsjednicom udruge Dragicom Hrgović te izaslanstva Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnicom SDŽ i predsjednikom Udruge Željkom Živalj.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Hodočašće u Međugorje

U organizaciji Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine i Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

Opširnije »