Završen projekt „Djeca rata kroz 2023 godinu“

Završen je projekt „Djeca rata kroz 2023 godinu“ koji je provodila Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata podružnica Bjelovarsko-Bilogorske županije.

U sklopu projekata obavljeni su sistematski pregledi za djecu poginulih, smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata s područja grada Bjelovara i Bjelovarsko bilogorske županije u poliklinici dr.Došen.

 Sistematski pregled u poliklinici koji obuhvaća kompletnu krvnu sliku, UZV abdomena (jetre, žučnjaka,žučni vodovi,gušterača,bubrezi,kanalni sustav bubrega,slezena,velike krvne žile,mokraćni mjehur).  Ultrazvučni pregled dojki. Ginekološki pregled, PAPA test i UZV.  Lab.dijag: KKS, GUK, SE, urati,kreatinin,Fe,lipidogram(trigliceridi,uk.kolesterol, LDL, HDL, VLDL  indeks ateroskleroze) , bilirubin, AST, ALT, GGT, Urin.  Ekg sa očitanjem. Kod muškaraca UZV pregled prostate i mokraćnog mjehura.

Pregledima je sukladno odobrenim sredstvima pristupilo 5 osoba, a sve osobe su dobile daljnje upute i savjete liječnika vezane za svoje zdravstvene poteškoće ili su upućeni na dodatne pretrage i/ili kontrole.

Zdravstveni sistematski pregledi financirani su sredstvima Grada Bjelovara.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Hodočašće u Međugorje

U organizaciji Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine i Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

Opširnije »