Održan sastanak Predsjedništva UDPNHBDR

Predsjedništvo Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata održalo je svoj prvi sastanak u 2024. godini u elektroničkom obliku, putem aplikacije Skype, dana 23. siječnja 2024. godine.

Na sastanku su članovi Predsjedništva UDPNHBDR raspravljali o nadolazećim prijavama projekata i aktivnosti udruge državne razine za 2024. godinu te donijeli potrebne odluke o vanjskim stručnim suradnicima koje udruga planira angažirati na aktivnostima kao i potrebnom broju volontera da se aktivnosti uspješno realiziraju.

Predsjednica UDPNHBDR Sandra Rapčak Škomrlj ujedno je članove Predsjedništva obavijestila o tijeku tužbi za ratnu odštetu obitelji ubijenih osoba na Ovčari. Predsjedništvo udruge donijelo je odluku o obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja – Dana ružičastih majica koje će obilježiti djelatnice udruge te članovi udruge državne razine i Podružnica udruge.

U nastavku sastanka predsjednica udruge upoznala je članove Predsjedništva s rokovima za predaju godišnjih financijskih izvještaja, izglasane su određene promjene koje se odnose na zaposlene osobe te se raspravljalo o svim ostalim aktualnostima i planovima za naredni vremenski period.

Drugi dio sastanka bio je posvećen grupnom pružanju podrške članicama – Podružnicama Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata na kojem je predsjednica udruge i voditeljica ureda udruge obavijestila predstavnike 9 županijskih Podružnica UDPNHBDR o otvorenim javnim pozivima i natječajima za 2024. godinu kao i onima koji će tek biti objavljeni, sukladno planovima. Sa Podružnicama je dogovoren raspored individualnog pružanja podrške na kojem će se detaljnije raspravljati o individualnim potrebama te pružiti potrebna pomoć. Tom prilikom predsjednica UDPNHBDR i voditeljica ureda upoznala je okupljene predstavnike Podružnica i sa Pravilnikom o izmjenama i dopunama pravilnika o porezu na dohodak.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano