28. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom

28. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem, o temi „Konvencija UN o pravima osoba s invaliditetom – o nama uvijek s nama – od slogana do realnosti“ održan je u hotelu Diplomat, od 27. – 28. studenoga 2023. godine. Organizatori Simpozija bili su Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH, Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i Hrvatski zavoda za zapošljavanje. Pokrovitelji Simpozija bili su predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike (MROSP) te Grad Zagreb.

Na simpoziju je sudjelovalo 206 sudionika, a kao predstavnici udruga okupljenih u 9. Centar znanja bile su pravna savjetnica i glavna tajnica HVIDR-a RH Danijela Perić i poslovna tajnica HVIDR-a RH, Adela Osvaldić.

Prezentaciju pod nazivom “Doprinos branitelja i stradalnika Domovinskog rata u stvaranju digitalne i zelene Hrvatske“ u ime 9. Centra znanja, prezentirala je Adela Osvaldić, poslovna tajnica HVIDR-a RH, dajući sveobuhvatan pregled od djelatnosti preko brojnih impresivnih aktivnosti na provođenju eko-akcija čišćenja podmorja, zaštite prirodne i kulturne baštine podmorja, podučavanja mladeži u ronjenju, zaštite i spašavanja iz vode i brojne druge aktivnosti, kojima branitelji daju doprinos aktivnoj ulozi u svrhu zaštite okoliša i ostalim djelatnostima.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano