Obilježen Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 26. obljetnica mirne reintegracije

Dana 15 siječnja 2024. godine u Vukovaru je obilježena 32. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 26. obljetnica dovršetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

Program obilježavanja održao se na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar gdje su delegacije Grada Vukovara i Vukovarsko – srijemske županije zajedno sa izaslanicima institucija RH i predstavnicima braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili vijence i upalili svijeće odajući počast svim onim poginulim, nestalim i ubijenim hrvatskim braniteljima i civilima koji nisu dočekali međunarodno priznanje Republike Hrvatske kao i svim umrlim hrvatskim braniteljima.

Molitvu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar predvodio je župnik župe sv. Filipa i Jakova, Mijo Tikvić.

Obilježavanju je ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata nazočila administrativna djelatnica UDPNHBDR i predsjednica UDPNHBDR – VSŽ Veronika Soldo.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano