Održana izvještajna Skupština URUPBDR-a Sinj i UDPNHBDR-SDŽ

U Sinju je dana 21. prosinca 2023. godine održana redovita godišnja izvještajna sjednica Skupštine Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine te Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Splitsko-dalmatinske županije.

U dvorani udruge okupile su se obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja na godišnjoj izvještajnoj sjednici Skupštine na kojoj su im podneseni izvještaj o radu obje udruge te financijski izvještaji za 2023. godinu te je ujedno izglasan i plan rada te financijski plan udruga za 2024. godinu. Udruge su tijekom godine sudjelovale na svim obilježavanjima obljetnica iz Domovinskog rata u Sinju i Cetinskoj krajini kao i na mnogim obljetnicama, od Dubrovnika do Vukovara. Za članove udruge organizirani je i hodočašće u Međugorje, razne radionice kao i preventivni UZV pregledi dojki.

Okupljenima se obratila i Sandra Rapčak Škomrlj, predsjednica državne Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata koja je pohvalila rad ovje udruge ali i istaknula nekoliko aktivnosti na kojima je surađivala sa udrugama iz Cetinske krajine – dvije održane tribine u Sinju, preventivni sistematski pregledi za djeci poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, sportski susreti djece poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja iz cijele Republike Hrvatske, 16. mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ i prigodni program „Ovčara – vječna rana“ u Vukovaru, a nekoliko osoba iz UDPNHBDR-SDŽ su bili i volonteri u udruzi državne razine na različitim aktivnostima, među kojima je Željko Živalj, predsjednik UDPNHBDR-SDŽ dao veliki doprinos za istraživanje i analizu koja će se uskoro javno objaviti te organizaciju mimohoda u Vukovaru.

Okupljenima se potom u ime Grada Sinja i općina Cetinske krajine obratio Miro Bulj, gradonačelnik Grada Sinja i saborski zastupnik koji je pohvalio rad URUPBDR-a Sinj i UDPNHBDR-SDŽ kao i državne UDPNHBDR. Istaknuo je važnost postojanja takvih udruga kako se nikada ne bi zaboravili hrvatski branitelji koji su svoje živote utkali u temelje stvaranja slobodne Republike Hrvatske te je naglasio da će Grad Sinj i dalje podupirati rad obje udruge.

Ispred Veteranskog centra – Podružnice Sinj okupljenima se obratio Igor Vidalina, voditelj Veteranskog centra – Sinj te je nazočne pozdravio u svoje osobno ime kao i u ime potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda. Izrazio je zadovoljstvo što su udruge od prvog dana prepoznale veliki značaj otvorenja Veteranskog centra u Sinju te svoje aktivnosti održale u istome među prvima. Stavio se i dalje na raspolaganje i pomoć oko organizacije različitih aktivnosti te naglasio da će Ministarstvo hrvatskih branitelja i dalje snažno podupirati rad obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja koje aktivno promiču vrijednosti Domovinskog rata kako nikada ne bi zaboravili žrtvu naših najmilijih te borili se za pronalazak svih nestalih osoba iz Domovinskog rata.

Skupštini su nazočili i gradonačelnik Grada Trilja Ivan Bugarin, zamjenik načelnika općine Hrvace Jakov Titlić, direktorica Turističke zajednice grada Sinja Monika Vrgoč te predstavnici Splitsko-dalmatinske županije.

Na kraju Skupštine sve okupljene je pozdravila Dragica Hrgović, dopredsjednica URUPBDR-a Sinja te okupljenima i njihovim obiteljima poželjela sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu Novu Godinu. Potom su roditeljima i udovicama poginulih hrvatskih branitelja uručene božićnice te je održan prigodni domjenak nakon kojeg su predstavnici udruge položili vijenac kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Sinja i Cetinske krajine.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano