Kreativnošću protiv traume

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Splitsko-dalmatinske županije u suradnji sa Udrugom roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine organizirali su još jednu likovno-kreativnu radionicu u sklopu aktivnosti „Kreativnošću protiv traume“. Ova radionica bila je posvećena nadolazećem blagdanu Božića te su sudionici radionice izrađivali čestitke te druge prigodne likovne radove na navedenu temu.

Na radionici je i ovoga puta sudjelovao veliki broj osoba – članova obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – udovice, djeca i unuci, a ovo je zadnja održana radionica u sklopu aktivnosti.

Udruga je tijekom 2023. godine organizirala nekoliko likovnih i kreativnih radionica na razne teme, a sve s ciljem eliminacije stresnih stanja kroz druženje i razgovor, kao i poticanje korisnika na kreativnost i stvaralaštvo kroz koje izražavaju vlastite emocije.

U sklopu aktivnosti udruga je organizirala i različite društvene igre tijekom 2023. godine, gdje su korisnici kroz smijeh i zabavu također radili na eliminaciji stresnih stanja i trauma.

Aktivnost je financirana sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja u sklopu Javnog poziva za financiranje/sufinanciranje aktivnosti psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te stradalnika iz Domovinskog rata i aktivnosti promicanja vrijednosti Domovinskog rata u 2023. godini.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano