Božićna čarolija u Sinju – smijehom protiv tuge i samoće

Mnogima je prosinac najljepši mjesec u godini. Mjesec okupljanja, darivanja i lijepih želja. Božićna čarolija dotakne kako djecu, tako i odrasle. Stoga je Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Splitsko-dalmatinske županije u sklopu aktivnosti „Kreativnošću protiv traume“ organizirala lutkarsku predstavu „Djevojčica sa šibicama“ koju su izveli članovi lutkarske organizacije Momo iz Sinja, a pod stručnim vodstvom suradnika na projektu Stipe Gugića, magistra kazališne umjetnosti, akademskog glumca i lutkara.

Predstavi su nazočili članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, unučad poginulih i umrlih te živih branitelja, okupilo se mnoštvo koje je uživalo u predstavi te su ujedno naučili i korisne informacije o izradi lutaka.

Nakon predstave mališane je posjetio Djed Božićnjak te ih dodatno razveselio svojim pričama i slatkim paketićima. Ove godine djed je poveo i svoju baku što je izazvalo oduševljenje kod djece.

Predstava „Djevojčica sa šibicama“ održana u sklopu aktivnosti „Kreativnošću protiv traume“ financirana je sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja dok je podjela paketića za najmlađe financirana sredstvima Grada Sinja.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano