Ruže i svijeće za žrtve Ovčare

Dana 19. studenoga 2023. godine, uoči obilježavanja 32. obljetnice masakra i ratnog zločina koji se dogodio na Ovčari u Domovinskom ratu 20. studenoga 1991. godine, a kada su pripadnici JNA i domaći Srbi ubili 250 osoba odvedenih iz vukovarske bolnice, od kojih su posmrtni ostaci 192 osobe identificirani na Ovčari, članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata državne razine i Podružnice Vukovarsko-srijemske županije zapalili su 200 lampiona te postavili 200 crvenih ruža na mjestu masovne grobnice Ovčara, zajedno sa okupljenim građanima, među kojima je bio veliki broj djece.

Članovi udruge potom su počistili te uredili Trg žrtava Ovčare u Vukovaru gdje su također zapalili 50 lampiona te postavili dva buketa od 50 crvenih ruža kako bi i na tom mjestu odali počast nevinim žrtvama Ovčare. Priprema je to za glavno obilježavanje – mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ te prigodni program „Ovčara – vječna rana“ koji su se održali 20. studenoga 2023. godine u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Hodočašće u Međugorje

U organizaciji Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine i Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

Opširnije »