Održana redovna izborna i godišnja izvještajna sjednica Skupštine UDPNHBDR

Dana 21. listopada 2023. godine u dvorcu Mihanović – Tuheljske Toplice održana je redovna izborna i godišnja izvještajna sjednica Skupštine Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata na kojoj su nazočni bili delegati iz svih Podružnica koje djeluju u sastavu udruge.

Skupštinu je otvorila predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Sandra Rapčak Škomrlj koja je pozdravila sve nazočne delegate i goste te izrazila zadovoljstvo da smo se okupili ovom prigodom iz svih krajeva Republike Hrvatske. Potom su okupljeni pozdravili domovinu himnom Republike Hrvatske te minutom tišine odali počast poginulim, smrtno stradalim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata.

Po izboru Radnog predsjedništva isto je preuzelo vođenje Skupštine. U nastavku Skupštine usvojeni su Poslovnik o radu kao i izabrana potrebna tijela da vođenje iste. Predsjednica UDPNHBDR Sandra Rapčak Škomrlj Skupštini je podnijela izvještaj o radu udruge za 2022. i 2023. godinu – do dana održavanja Skupštine, kao i Financijski izvještaj udruge za navedeno razdoblje. Svi izvještaji su usvojeni.

Potom su djelatnice udruge – Veronika Soldo zaposlena na radnom mjestu administrativne djelatnice udruge te Sandra Rapčak Škomrlj zaposlena na radnom mjestu voditeljice ureda Skupštini podnijele svoje izvještaje o radu za 2022. i 2023. godinu, a izvještaji su također jednoglasno usvojeni uz pohvalu delegata za odličan rad i napredak udruge.

Predsjednica Nadzornog odbora UDPNHBDR Nikolina Menjuk podnijela je izvještaj o radu Nadzornog odbora za 2022. i 2023. godinu, dok je članica Suda časti UDPNHBDR Klara Marinović Savić pročitala izvještaj sastavljen od strane predsjednice Suda časti Marije Božjak koji se odnosi na rad tijela za 2022. i 2023. godinu. Svi izvještaji su jednoglasno usvojeni.

Izvještaje o radu podnijele su i Podružnice UDPNHBDR za Vukovarsko-srijemsku, Osječko-baranjsku, Brodsko-posavsku, Bjelovarko-bilogorsku, Koprivničko-križevačku, Karlovačku, Ličko-senjsku, Splitsko-dalmatinsku županiju i Grad Zagreb. Svi izvještaji su jednoglasno usvojeni.

Predsjednik Radnog predsjedništva Skupštine Boris Herman pozvao je predsjednicu UDPNHBDR da Skupštini prezentira predložene izmjene i dopune Statuta UDPNHBDR koje je ranije predložilo Predsjedništvo UDPNHBDR. Nakon rasprave Skupština je jednoglasno usvojila predložene izmjene i dopune Statuta.

Boris Herman kao predsjednik Radnog predsjedništva Skupštine UDPNHBDR razriješio je sve dosadašnje dužnosnike i tijela udruge te ih zahvalio na dosadašnjem predanom radu i angažmanu u udruzi. Potom je uslijedio izbor novih tijela i dužnosnika udruge, a Radno predsjedništvo dalo je pauzu 10 minuta kako bi članovi Izborne komisije pregledali sve pristigle kandidature te pripremili potrebne materijale za glasanje.

Nakon pauze, Izborna komisija Skupštini je prezentirala sve regularno pristigle i valjane kandidature za tijela i dužnosnike UDPNHBDR. Kandidatkinja za tajnicu UDPNHBDR Antonija Perač Fištrović Skupštini je predstavila svoj dosadašnji rad i angažman u udruzi kao i viziju daljnjeg razvoja udruge te svog doprinosa tome. Isto su učinili kandidat za dopredsjednika UDPNHBDR Marko Marić te kandidatkinja za predsjednicu UDPNHBDR Sandra Rapčak Škomrlj. Nakon rasprave pristupilo se izboru.

Skupština Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata na svojoj redovnoj izbornoj sjednici jednoglasno je izabrala sljedeće:

      • Predsjednica UDPNHBDR – Sandra Rapčak Škomrlj

        • Dopredsjednik UDPNHBDR – Marko Marić

          • Tajnica UDPNHBDR – Antonija Perač Fištrović

            • Predsjedništvo UDPNHBDR:

                   Željko Živalj 
                   Josip Dragičević
                   Marija Božjak
                   Ana Herman
                   Kristina Škoda Vajdić
                   Alica Stančin
                   Klara Marinović Savić
                   Veronika Soldo
                   Deivid Petranović
                   Sanja Potlimbrzović
                   + predsjednica, dopredsjednik i tajnica UDPNHBDR po izboru

              • Nadzorni odbor UDPNHBDR:

                     Nikolina Menjuk – predsjednica
                     Karolina Klarić Crljenković – članica
                     Maja Valek – članica

                • Sud časti UDPNHBDR:

                       Alica Stančin – predsjednica
                       Žana Majić – članica
                       Nikolina Burčak – članica

              Vođenje sjednice Skupštine potom je preuzela predsjednica UDPNHBDR Sandra Rapčak Škomrlj koja je zahvalila delegatima u ime svih izabranih osoba na danom povjerenju.

              U nastavku, Skupština je izglasala Plan rada i Financijski plan UDPNHBDR za 2024. godinu te imenovala Inventurnu komisiju za godišnji popis imovine udruge.

              Tijekom vikenda susreta i održavanja redovne izborne i godišnje izvještajne sjednice Skupštine UDPNHBDR održano je niz aktivnosti na kojima su sudjelovali članovi udruge, članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalim i umrlih hrvatskih branitelja, djeca hrvatskih branitelja te gosti – održana je rasprava o Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, programu 16. mimohoda „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ te prigodnom programu „Ovčara – vječna rana“, a predstavnicima Podružnica podijeljeni su i plakati. Sa članovima smo održali savjetovanje, a međusobno smo razmijenili brojna iskustva i umrežavali se s drugim nazočnim udrugama.

              Podijeli ovaj tekst:

              Posljednje dodano