Završen projekt „Za bolje sutra – mjesec borbe protiv raka dojke i Dan ružičaste vrpce“

Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine u partnerstvu s Udrugom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnicom SDŽ završila je provedbu projekta  ‘Za bolje sutra – poboljšanje kvalitete života roditelja, udovica i djece poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja Domovinskog rata i članova njihovih obitelji’.

Projekt  ‘Za bolje sutra’ Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine provodi od 2012. godine u sklopu Javnog poziva Ministarstva hrvatskih branitelja za financiranje/sufinanciranje aktivnosti psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji te stradalnika iz Domovinskog rata i aktivnosti promicanja vrijednosti Domovinskog rata.

Projekt je proveden tijekom listopada – mjeseca borbe protiv raka dojke koji se obilježava diljem Republike Hrvatske. Organizaciju UZV-ih pregleda dojki  i podjelu edukativnog materijala za samo-preglede Udruga je odradila u suradnji sa Udrugom žena liječenih na dojci – Split.

UZV preglede dojki obavio je dugogodišnji suradnik Udruge dr. kirurg Josip Banović.

Pregled je obavilo 67 žena iz obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja te članovi  obitelji hrvatskih branitelja i HRVI-a.

U sklopu projekta 07.10.2023. godine u Udruzi je obilježen i Dan ružičaste vrpce.

Cilj ovog Projekta je upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke i povećati broj izlječenja.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano