Izobrazbe prijelaznog i pripremnog razdoblja sustavnih podrški Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

U Impact centru u Zadru dana 27. i 28. rujna 2023. godine održana je dvodnevna izobrazba za zaposlenika organizacija civilnoga društva uključenih u prijelazno i pripremno razdoblje sustavnih podrški Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva na kojima je ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata nazočila predsjednica udruge i voditeljica ureda udruge Sandra Rapčak Škomrlj.

Ovom dvodnevnom izobrazbom otvoren je ciklus radionica koje će Nacionalna zaklada održati sa organizacijama civilnoga društva koje su 1. srpnja 2023. godine uključene u prijelazno i pripremno razdoblje, a od 1. siječnja 2024. godine prelaze na novi oblik podrške – sustavnu podršku Nacionalne zaklade. Cilj izobrazbi je educirati zaposlenike udruge za buduće aktivnosti i aktivno prenošenje znanja na temeljne organizacije, kao i sve druge zainteresirane organizacije civilnoga društva. Također kroz izobrazbe zaposlenici usvajaju dodatna potrebna znanja o mogućnostima financiranja organizacija civilnoga društva te stječu uvid u korisne informacije koje proizlaze iz raznih zakonodavnih okvira.

Tijekom dvodnevne izobrazbe okupljeni zaposlenici i predstavnici udruga uključenih u prijelazno i pripremno razdoblje uključenja u sustavnu podršku Nacionalne zaklade educirali su se o sljedećim temama:

  • Pravilnik o prihvatljivosti troškova u okviru Europskog socijalnog fonda plus
  • Godišnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2023. godinu u okviru Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.
  • Zakon i pravilnik o porezu na dohodak
  • Uredba o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge
  • Pravni učinci ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano