Odana počast nestalim osobama iz Domovinskog rata u Vukovaru

Dana 29. kolovoza 2023. godine u organizaciji Udruge „Vukovarske majke“ polaganjem vijenca i paljenjem svijeća te molitvom  kod spomen – obilježja nestalima u Domovinskome ratu, u gradskoj četvrti Borovo Naselje bilo je upriličeno odavanje  počasti nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu, a uoči središnjeg obilježavanja Međunarodnog dana nestalih osoba i Dana sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu koje se obilježava u Varaždinu 30. kolovoza 2023. godine.

Vijence i svijeće su položili članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, na čelu s Udrugom „Vukovarske majke“, delegacija Grada Vukovara, Vukovarsko – srijemske županije te predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga.

Molitvu za sve nestale osobe predvodio je župnik Župe Josipa Radnika fra Ivan Bošnjak.

Ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata obilježavanju je nazočila administrativna djelatnica i predsjednica UDPNHBDR – Podružnice VSŽ Veronika Soldo.

Republika Hrvatska u ovome trenutku traga za 1806 osoba nestalih i smrtno stradalih tijekom Domovinskog rata. Od toga 503 osobe s područja Vukovarsko – srijemske županije, a još uvijek se traga za 375 nestalih i smrtno stradalih iz Vukovara i prigradskih naselja.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano