Obilježen Dan osječkih branitelja, Dan hrvatskog dragovoljca OBŽ i 32. obljetnica osnutka 106. brigade ZNG

Svečanim mimohodom hrvatskih branitelja 28. lipnja 2023. godine u Osijeku je obilježen Dan osječkih branitelja, Dan hrvatskog dragovoljca Osječko-baranjske županije i 32. obljetnica osnutka 106. brigade Zbora narodne garde (ZNG).

Kolona je krenula s Trga Ante Starčevića, a cilj je bila obnovljena Kapelica Majke Božje Kraljice Mira na Krunskoj utvrdi gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće u spomen na 1730 osoba od kojih je 1327 branitelja i 403 civila poginulih u Osijeku tijekom Domovinskog rata.

U mimohodu su sudjelovali brojni osječki dragovoljci i branitelji, sve udruge proizašle iz Domovinskog rata, pripadnici Hrvatske vojske i policije, vatrogasne postrojbe, učenici osječkih srednjih škola, a prvi puta sudjelovali su i pripadnici 122. đakovačke brigade i 106. brigade HVO-a iz Orašja te predstavnici Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka. Na obilježavanju su nazočili i predstavnici Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Osječko-baranjske županije.

Na Pješačkom mostu pripadnici Kohorte upalili su 32 baklje u spomen na 32. obljetnicu osnutka 106. Osječke brigade ZNG-a.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano