Obilježena 30. godišnjica rada i djelovanja Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja „Vukovarske majke“

Udruga roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja „Vukovarske majke“ 02. lipnja 2023. godine obilježila je 30 godina zajedništva, rada i djelovanja u potrazi za svojim najmilijima.

Obilježavanje 30. godišnjice rada Udruge Vukovarske majke započelo je polaganjem vijenca i svijeća podno Spomen obilježja nestalim osobama u Domovinskom ratu, a po završetku polaganja vijenca i svijeća te zajedničke molitve koju je predvodio župnik župe Josipa Radnika fra Slavko Milić, sudionici su obilježavanje nastavili sudjelovanjem na svetoj misi u crkvi Sv. Filipa i Jakova, a koju je predvodio fra Ante Perković.

Po završetku mise sudionici obilježavanja su se uputili na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata gdje su također položeni vijenci i svijeće dok je molitvu predvodio župnik župe Sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić.

Članovima Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja „Vukovarske majke“ na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata pridružio se i ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade RH Tomo Medved.

Obilježavanje je nastavljeno svečanim programom “Naših 30 godina zajedništva u potrazi za najmilijima” u sklopu kojega su dodijeljene zahvalnice na potpori, zajedništvu i promicanju istine o Domovinskom ratu i nestalim hrvatskim braniteljima, a koju je ispred naše Udruge preuzela administrativna djelatnica Veronika Soldo koja je ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja nazočila i na cijelom programu obilježavanja 30. obljetnice rada i djelovanja udruge Vukovarske majke.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano