Obilježavanje Dana državnosti i Dana hrvatskih branitelja u Splitu

Polaganjem vijenaca poginulim, smrtno stradalim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, dizanjem zastave Republike Hrvatske na Pjaci te spuštanjem barjaka dugog 22 metra s vrha Banovine započelo je svečano obilježavanje Dana državnosti Republike Hrvatske i Dana hrvatskih branitelja u Splitu.

Dana 29. svibnja 2023. godine u Vili Dalmacija u Splitu održana je i zajednička svečana sjednica Županijske Skupštine Splitsko-dalmatinske županije i Gradskog vijeća Grada Splita, a iste su održane u povodu obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske i Dana hrvatskih branitelja Splita.

Na svečanosti u spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog Sabora prigodna obraćanja imali su predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić i predsjednik Gradskog vijeća, Željko Domazet te župan Blaženko Boban i gradonačelnik Ivica Puljak.

Na svečanoj sjednici nazočili su mnogi gosti i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Splitsko-dalmatinske županije i Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine na svečanoj sjednici nazočili su predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Sandra Rapčak Škomrlj i predsjednik Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice SDŽ Željko Živalj.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »