Hodočašće u Međugorje

U organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Splitsko-dalmatinske županije i Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine, u subotu 27. svibnja 2023. godine obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja bili su na tradicionalnom hodočašću, ovog puta u Međugorju.

Po dolasku u Međugorje hodočasnici su imali slobodnu vrijeme za ispovijed nakon čega su nazočili Svetoj misi u crkvi Sv. Jakova.

Svatko sa svojim osobnim zavjetom i molitvom kao i zajedničkom za sve poginule, smrtno stradale i umrle hrvatske branitelje te posebno nestale hrvatske branitelje da ih obitelji što prije pronađu, hodočasnici su krenuli na Brdo ukazanja pokloniti se Gospi i predati joj svoje molitve te na križni put u blizini crkve gdje su se poklonili kipu Uskrslog Isusa Krista.

Na povratku iz Međugorja obitelji su obišle Mostar i njegove znamenitosti, posebice stari most te su imali slobodno vrijeme za razgledavanje grada.

Hodočašće je odrađeno u sklopu projekata Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine te Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Splitsko-dalmatinske županije, a uz financijsku podršku jedinica lokalne samouprave na području Sinja, Cetinske krajine i Splitsko-dalmatinske županije.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »