UPITNIK – Zakonske odredbe i rad institucija RH koje se bave poslovima skrbi o hrvatskim braniteljima, članovima njihovih obitelji i stradalnicima Domovinskog rata u svrhu poboljšanja kvalitete življenja djece poginulih, smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata djeluje u sklopu 9. Centra znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj, a u području unaprjeđenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, financiranog sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. U sklopu Razvojne suradnje Centara znanja analiziramo provedbu javnih politika i zakona vezanih za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata.

Istraživanjem kojeg je Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata provela 2022. godine ispitali smo poznavanje i provedbu Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji u svrhu izrade analize, prijedloga i smjernica unaprjeđenja javnih politika i zakona u Republici Hrvatskoj koji se bave skrbi o hrvatskim braniteljima, članovima njihovih obitelji i stradalnicima Domovinskog rata.

Pred Vama se nalazi upitnik koji za cilj ima ispitati Vaše mišljenje o zakonskim izmjenama te Vaša iskustva s radom institucija i suradnjom s istima kada govorimo o skrbi za hrvatske branitelje, članove njihovih obitelji i stradalnike Domovinskog rata, odnosno specifično sa osobama koje imaju status djeteta poginulog, smrtno stradalog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata.

Pozivamo sve osobe koje imaju status djeteta poginulog, smrtno stradalog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata da izdvoje svoje dragocjeno vrijeme te sudjeluju u istraživanju ispunjavanjem ovog upitnika koji je u potpunosti anoniman, a služi za izradu analize, prijedloga i smjernica koji će biti javno objavljeni na mrežnoj stranici Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Upitnik možete ispuniti putem ovog linka.

Upitnik je potrebno ispuniti u cijelosti te na kraju istoga kliknuti „Pošalji“ kako bi sustav zabilježio Vaše odgovore, a ispuniti ga možete najkasnije do 18. lipnja 2023. godine. Zahvaljujemo se svima koji izdvoje svoje dragocjeno vrijeme i trud za ispunjavanje ovog upitnika!

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano