Svečano obilježen Dan Grada Vukovara

U Vukovaru je 3. svibnja 2023. godine obilježen Dan Grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika Svetih Filipa i Jakova. Obilježavanje Dana Grada Vukovara započelo je odavanjem počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Uz delegaciju Grada Vukovara predvođenu gradonačelnikom Grada Vukovara Ivanom Penavom i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Vukovara Željkom Sabom vijence i svijeće su položili izaslanici Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora, Vlade Republike Hrvatske, Vukovarsko – srijemske županije kao i gradovi i općine prijatelji Grada Vukovara, predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata i svi oni koji Vukovar nose u srcu.

Molitvu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata  predvodio je župnik župe sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić.

Po završetku protokola polaganja vijenaca uslijedila je sveta misa u Crkvi sv. Filipa i Jakova koju je služio fra Robert Ćibarić, gvardijan i župnik Župe uznesenja Blažene Djevice Marije u Kloštru Ivaniću, bivši kapelan Crkve sv. Filipa i Jakova.

Nakon svete mise u Hrvatskom domu održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara koju su upotpunili nastupi solistice Ivane Josić, vukovarske pijanistice Kristine Hegeduš, TS „Allegro“ kao i HKGD „Dunav“ Vukovar.

Programu obilježavanja Dana Grada Vukovara ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata nazočile su predsjednica UDPNHBDR Sandra Rapčak Škomrlj zajedno s administrativnom djelatnicom UDPNHBDR i predsjednicom UDPNHBDR – VSŽ Veronikom Soldo.

Izvor fotografija: Grad Vukovar

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano