Susreti članova UDPNHBDR – VSŽ i likovna radionica u povodu Dana Grada Vukovara

Dana 30. travnja 2023. godine u Vukovaru su održani susreti članova Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Vukovarsko – srijemske županije. U prvom dijelu susreta održana je likovna radionica za djecu članova koja su svojim radovima ukrasila plakat na temu Dana Grada Vukovara.

U drugom dijelu susreta predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Sandra Rapčak Škomrlj predstavila je dosadašnje aktivnosti Središnjice te je najavila nadolazeće programe i projekte koje će Središnjica provoditi do kraja 2023. godine. Kroz svoj govor osvrnula se i na ovogodišnje sistematske preglede za članove Udruge, obilježavanje VRO Oluja u Kninu, kao i Dane sjećanja na žrtvu Vukovara 1991 – 2023.

Po završetku svoga izlaganja, a u sklopu susreta članovi su međusobno razmjenili svoja mišljenja o brojnim temama koje se tiču problematike i poboljšanja života djece poginulih, nestalih i smrtno stradalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Zaključak susreta članova je zajednički da se nikada ne smije zaboraviti žrtva koju su dali hrvatski branitelji među kojima su i naši očevi i da se nove naraštaje djece treba učiti temeljnim vrijednostima, stupovima i istini o Domovinskom ratu iz kojih je iznikla naša Domovina.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »