Obilježena 32 obljetnica pogibije i masakra 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu (selu)

02. svibnja 1991. godine u Borovu Selu pripadnici srpskih paravojnih postrojbi iz zasjede su ubili i masakrirali 12 hrvatskih redarstvenika, dok je 21 policajac ranjen uslijed akcije spašavanja dvojice svojih kolega koji su zarobljeni u noći s 01. na 02. svibnja 1991. tijekom redovite policijske ophodnje.

02. svibnja 2023. godine prisjetili smo se pripadnika tadašnje Specijalne jedinice MUP – a te smo odali počast njihovoj hrabrosti i žrtvi koju su podnijeli i prinijeli na oltar Domovine.

U spomen na ubijene redarstvenike počast je odana mimohodom od ulaza u Borovo (selo) do Spomen obilježja poginulim hrvatskim redarstvenicima gdje su brojna izaslanstva položila vijence i upalila svijeće, nakon čega je uslijedila molitva te je upriličen prigodan komemorativni program.

Sveta misa služena u crkvi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima.

Na obilježavanju su ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata nazočile Sandra Rapčak Škomrlj, predsjednica Udruge državne razine i Veronika Soldo, predsjednica Podružnice – Vukovarsko srijemske županije.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »