Edukacija „Organizacija lokalnih inicijativa i izgradnja partnerstva“

Udruga kineziologa grada Vukovara organizirala je 31. ožujka 2023. godine jednodnevnu edukaciju pod nazivom „Organizacija lokalnih inicijativa i izgradnja partnerstva“.

Edukaciju je održala prof. ped. Suzana Vargović, predsjednica Udruge Breza iz Osijeka s više od 20 godina rada na čelnoj poziciji organizacije civilnoga društva (OCD). U svom bogatom radnom iskustvu bavila se upravljanjem i razvojem udruge te suradnjom s raznim dionicima. Kreatorica je i autorica međunarodnoga obiteljskog Festivala „Zemlja bez granica“ kao i inovativne socijalne usluge za ranjive skupine djece i mladih fokusirane na doživljajnoj pedagogiji. Edukatorica je u području menadžmenta OCD – a, dobrog upravljanja i umrežavanja, organizacije javnih događanja, rada s ranjivim skupinama namijenjenim ustanovama socijalne skrbi diljem Republike Hrvatske kao i drugim zainteresiranim organizacijama.

Na edukaciji smo kroz prezentaciju naučili što su to građanske inicijative, kakve inicijative mogu biti te što sve može biti inicijativa. U svome izlaganju predavačica je naglasila kako su za realizaciju inicijativa ključna partnerstva te je u dijalogu sa sudionicima edukacije predstavila koji su to partnerski odnosi koji su urodili dobrim rezultatima, a koji su okarakterizirani kao nekvalitetna, odnosno loša partnerstva.

Kroz edukaciju je pojasnila i kako se mogu izgraditi kvalitetna partnerstva među OCD, koje su koristi partnerstva te izazovi izgradnje partnerstva. Predavačica nam je također pojasnila i strategiju za uspješno partnerstvo.

Ovoj veoma korisnoj edukaciji u organizaciji Udruge kineziologa grada Vukovara ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata nazočila je administrativna djelatnica Veronika Soldo.

Edukacija je održana u sklopu projekta „Pokreni se i vozi – tko te treba, pomozi!“ koji je sufinanciran iz Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020. u okviru poziva za dostavu projektnih prijedloga “Jačanje kapaciteta OCD – a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”.

Fotografije ustupili: Udruga kineziologa grada Vukovara

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »