Dan hrvatskih branitelja Vukovara

U organizaciji Grada Vukovara dana 10. ožujka 2023. godine u Vukovaru je svečano obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovara. Tog dana 1991. godine održano je veliko postrojavanje nenaoružanih odreda za bivšu Općinu Vukovar u Bogdanovcima. Spomenuti događaj bio je uvod u stvaranje obrane Vukovara, Slavonije, ali i Republike Hrvatske.

Obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Vukovara počelo je polaganjem vijenaca kod Spomenika poginulim i nestalim braniteljima i civilima u Bogdanovcima povodom obilježavanja Dana postrojavanja prvih nenaoružanih odreda u Bogdanovcima.

Središnje obilježavanje upriličeno je na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar gdje su brojna izaslanstva položila vijence i svijeće u spomen i zahvalu svim poginulim, ubijenim, nestalim i smrtno stradalim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, a molitvu je predvodio župnik Župe sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić.

Sveta misa za sve poginule, ubijene, nestale i smrtno stradale hrvatske branitelje služena je u crkvi sv. Filipa i Jakova, a predvodio ju je vukovarski gvardijan fra Josip Poleto.

Obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata nazočila je administrativna djelatnica UDPNHBDR i predsjednica UDPNHBDR – VSŽ Veronika Soldo.

Izvor fotografija: Grad Vukovar

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano