Obilježen Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja – Dan ružičastih majica

Dana 22. veljače 2023. godine, petu godinu po redu Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata pridružila se obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja – Dana ružičastih majica. Hrvatski Sabor je 2017. godine izglasao Dan ružičastih majica kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad vršnjacima koji se obilježava svake zadnje srijede u veljači.

Za to, pa i svako drugo nasilje nema mjesta u društvu i dajemo podršku svakoj inicijativi koja se nastoji uhvatiti u koštac s ovakvim i sličnim problemima.

I ove godine, po odluci Predsjedništva Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, obilježili smo ovaj dan u uredima naše udruge. Predsjednici UDPNHBDR i voditeljici ureda udruge Sandri Rapčak Škomrlj u uredu u Sinju u obilježavanju ovog dana pridružila se i  Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine, a obilježavanju su nazočile  dopredsjednica udruge Dragica Hrgović, djelatnica njihove udruge Sandra Budimir kao i ostale članice udruge te mnogobrojni članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata s područja Splitsko-dalmatinske županije sa svojom djecom za koje su udruge organizirale radionicu na temu obilježavanja Dana ružičastih majica. Na radionici su djeca izrađivala različita likovna djela te izradili prigodni plakat s porukama STOP NASILJU!

Administrativnoj  djelatnici UDNHBDR i predsjednici UDPNHBDR – VSŽ Veroniki Soldo, u uredu u Vukovaru pridružili su se članovi udruge s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Obilježavanju ovog važnog dana pridružio se i dopredsjednik UDPNHBDR i UDPNHBDR – OBŽ Marko Marić sa članovima s područja Osječko-baranjske županije, predsjednica UDPNHBDR – BPŽ Klara Marinović Savić, predsjednik UDPNHBDR-SDŽ Željko Živalj sa članovima s područja Splitsko-dalmatinske županije te predsjednica UDPNHBDR – BBŽ Alica Stančin sa članovima udruge s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ujedno je obilježavanje ovog dana bila prilika da pošaljemo poruku o nultoj toleranciji na sve oblike nasilja u društvu te upozorimo na činjenicu porasta broja raznih oblika nasilja na društvenim mrežama i internetu općenito.

Djeca su najvitalniji dio zajednice i naša zadaća, ali i dužnost je da im osiguramo sigurno i bezbrižno djetinjstvo!

STOP – NASILJE PRESTAJE OVDJE!

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano