Svečano otvorenje Veteranskog centra Sinj

U petak, 27. siječnja 2023. godine, u Sinju je otvoren drugi po redu Veteranski centar u Republici Hrvatskoj. Uz obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, ratne zapovjednike s područja Cetinske krajine i hrvatske branitelje, na prigodnoj svečanosti u Veteranskom centru Sinj bili su i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Sabora Ante Sanader, ministri Davor Filipović i Šime Erlić, državni tajnici u Ministarstvu hrvatskih branitelja Darko Nekić i Špiro Janović, general Damir Krstičević, general Josip Lucić, ravnatelj JU Veteranski centar, voditelj sinjskog centra Igor Vidalina, župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, gradonačelnik Sinja Miro Bulj, državni tajnici, saborski zastupnici načelnici općina i predstavnici udruga iz Domovinskog rata te sinjski alkari, kao i prvi korisnici usluga Veteranskog centra u Sinju. Ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata te Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine otvorenju su nazočili predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Sandra Rapčak Škomrlj i predsjednik Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Splitsko-dalmatinske županije Željko Živalj.

Okupljenima su se na otvorenju Veteranskog centra Sinj prigodno obratili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban te gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj. U svojim govorima svi su bili složni da je izgradnja i otvorenje Veteranskog centra Sinj od iznimnog značaja za veliki broj hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, kao i za cijelu Splitsko-dalmatinsku županiju.

Kapacitet sinjskog veteranskog centra je 130 ležajeva, a ondje će se provoditi program rehabilitacije i drugih oblika oporavka hrvatskih ratnih vojnih invalida, branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata.

Ministarstvo hrvatskih branitelja, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, provodi projekt Uspostave veteranskih centara u Hrvatskoj kojim je obuhvaćena izgradnja, uređenje i opremanje četiri veteranska centra – u Šibeniku, koji je otvoren u lipnju prošle godine, Sinju te Petrinji i Daruvaru.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano