Održan sastanak Predsjedništva UDPNHBDR

Predsjedništvo Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata održalo je 25. siječnja 2023. godine svoj prvi sastanak u 2023. godini putem video poziva na aplikaciji Skype, a sukladno odredbama Statuta udruge.

Na sastanku su bili nazočni svi članovi Predsjedništva Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, a na početku je predsjednica udruge Sandra Rapčak Škomrlj upoznala nazočne s objavljenim i aktualnim javnim pozivima za prijave projekata i aktivnosti udruga u 2023. godini kao i prijava ispred udruge državne razine, sukladno ranije usvojenom Planu rana UDPNHBDR za 2023. godinu. Predstavnici Podružnica su ujedno iznijeli koje aktivnosti i projekte planiraju prijaviti, a ujedno je to bila prilika da se krene s dogovorima i pripremama za 16. mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ i prigodnog programa „Ovčara – vječna rana“ koji će se održati i ove godine 20. studenoga u Vukovaru, a kao dio Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Predsjedništvo UDPNHBDR donijelo je odluku kojom će djelatnice i članovi Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata te Podružnica Udruge i ove godine podržati i prigodno obilježiti Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja – Dan ružičastih majica.

U nastavku sastanka raspravljali smo o provedenom istraživanju te izrađenoj i javno objavljenoj Analizi Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji na kojoj su radili članovi Radne skupine UDPNHBDR za istraživanje i analizu javnih politika i zakona. Ujedno je Predsjedništvo UDPNHBDR donijelo odluku o osnivanju Radne skupine za pripremu, provođenje i analizu istraživanja u sklopu Razvojne suradnje u području Centara znanja za 2023. godinu te su imenovani volonteri koji će uz djelatnice udruge biti dio radne skupine i raditi na ovom vrlo važnom pitanju.

Na kraju sastanka predsjednica UDPNHBDR podsjetila je i upoznala predstavnike Podružnica UDPNHBDR na zakonske odredbe i potrebne aktivnosti vezane za organizacije civilnoga društva te se razgovaralo o ostalim aktualnostima unutar udruge.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Dan branitelja Vukovara

Dana 10. ožujka 2024. godine u organizaciji Grada Vukovara svečano je obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovar. Tog dana 1991. godine održano je veliko postrojavanje nenaoružanih

Opširnije »