Božićno druženje članova UDPNHBDR – Vukovarsko – srijemske županije

U ponedjeljak, 19. prosinca 2022. godine u prostorijama Udruge u Vukovaru održano je predbožićno druženje članova UDPNHBDR – Podružnice Vukovarsko – srijemske županije.

U prvom djelu druženja održan je zadnji sastanak sa članovima UDPNHBDR – VSŽ za ovu godinu na kojem je predsjednica Podružnice i administrativna djelatnica Središnjice Veronika Soldo okupljenima predstavila koji su projekti provođeni ove godine te kojim su se aktivnostima bavile Središnjica i Podružnica. Okupljenima je zajedno sa tajnicom UDPNHBDR – VSŽ Sanjom Potlimbrzović govorila o održanoj prvoj Nacionalnoj konferenciji „Djeca rata – nečujni krik“ održanoj 22. listopada 2022. godine u Tuheljskim Toplicama u organizaciji Središnjice te o provedenim zdravstvenim (sistematskim) pregledima, odlascima na obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata kako na području Vukovarsko – srijemske županije pa tako i na drugim važnim obljetnicama. Istaknula je odlazak na obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja i VRO „Oluja“ u Knin.

Predsjednica Podružnice također je istaknula kako je najvažniji projekt kojega je Središnjica organizirala i provela uspješno, bez ijedne primjedbe uz pohvale sudionika bio 15. mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ kao i prigodni program „Ovčara – vječna rana“ te se i ovim putem još jednom zahvalila članovima koji su svojim osobnim angažmanom pomogli u realizaciji projekta.

Predsjednica Podružnice u svome govoru se dotakla Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja – Dan ružičastih majica koji je i ove godine obilježen sa članovima Podružnice te eko akcije koja je provedena sredinom svibnja u kojoj su sudjelovali korisnici objekata na Trgu hrvatskih branitelja, a ista se odnosila na čišćenje i uređenje dvorišta i prakirnog prostora u sklopu dvorišta. Predsjednica je u svome obraćanju govorila i o konferenciji 9. Centra znanja „Znanjem kroz izazove budućnosti“, a kojoj je suorganizator Središnjica te su na istoj bili nazočni članovi Podružnice.

Nadalje je rekla kako su ona i tajnica Podružnice Sanja Potlimbrzović sudjelovale u obilježavanju Međunarodnog dana djece žrtava nasilja, u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Osječko – baranjske županije. U razgovoru sa članovima  vezano za projektne aktivnosti koje provode Središnjica pod vodstvom predsjednice Sandre Rapčak Škomrlj kao i aktivnostima Podružnice svi nazočni rekli su kako su izuzetno zadovoljni radom te se nadaju još uspješnijoj 2023. godini.  Po završetku sastanka uslijedilo je predbožićno druženje i prigodni domjenak, a podjelom božićnih paketića razveselili smo dječicu naših članova. Druženje je proteklo u veselom tonu praćeno pjesmom i plesom kako djece, tako i odraslih članova, djeca su bojala bojanke sa božićnim motivima te su se svi dobro zabavili.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano