Održana online radionica pod nazivom „Računovodstvo neprofitnih organizacija, vrste i sadržaj financijskih izvještaja, planiranje, obračun plaća, obračun drugog dohotka i obrazac JOPPD“

Dana 14. listopada 2022. godine sudjelovali smo na online radionici „Računovodstvo neprofitnih organizacija, vrste i sadržaj financijskih izvještaja, planiranje, obračun plaća, obračun drugog dohotka i obrazac JOPPD“ u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika. Radionica je održana putem online platforme za osobe zaposlene u udrugama, a ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata webinar je pratila administrativna djelatnica UDPNHBDR Veronika Soldo.

Predavanje na temu Obračun i izvještavanje plaćama, drugom dohotku i neoporezivim primicima u neprofitnim organizacijama održala je u prvom dijelu  radionice dr. sc. Marija Zuber, savjetnica i urednica u časopisu Računovodstvo i financije.

U svome dijelu izlaganja dala je presjek najvažnijih segmenata o kojima najviše treba brinuti pri isplati  plaća, drugom dohotku, isplati neoporezivih primitaka kako zaposlenicima tako i osobama koje imaju status vanjskog suradnika ili su članovi udruge.

U drugom dijelu radionice predavanje je održala mr. sc. Andreja Milić savjetnica – urednica u Hrvatskoj zajednici računovođa i financijskih djelatnika koja je sudionike radionice pobliže upoznala sa vođenjem poslovnih knjiga, kako je to uređeno posebnim Zakonom, osnovama priznavanja prihoda, rashoda i imovine, financijskim izvještavanjem te svime onim što bi se najkraće moglo nazvati računovodstvo neprofitnih organizacija.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano