Odana počast poginulim hrvatskim braniteljima na Osojniku

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Splitsko-dalmatinske županije organizirala je odlazak na Osojnik i obilazak dubrovačkog ratišta za članove obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, a sve kako bi odali počast Onima koji su svoje živote utkali u temelje naše domovine, Republike Hrvatske.

Okupljeni su položili zajednički vijenac podno spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Osojniku, a ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata RH i Podružnice Splitsko-dalmatinske županije te Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine. Molitvu za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje vodila je Dragica Hrgović, dopredsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine. Ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata državne razine potporu aktivnosti koju je provodila Podružnica udruge za Splitsko-dalmatinsku županiju dala je Sandra Rapčak Škomrlj, predsjednica udruge, koja je također sudjelovala na odavanju počasti.

U sklopu obilaska dubrovačkih ratišta i odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima na dubrovačkom području, članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja sa sinjskog i splitskog područja obišli su također Muzej Domovinskog rata Dubrovnik na Srđu.

Nakon obilaska ratišta, okupljeni su posjetili i sam grad Dubrovnik gdje ih je ispred Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Dubrovnika dočekala Davorka Šperanda, tajnica udruge te smo tom prilikom obišli i Stradun.

Ovo je bila prilika da okupljeni obiđu i Pelješki most, koji je na simboličan način spojio Hrvatsku, baš kao što su naši poginuli članovi obitelji utkali svoje živote u temelje naše domovine i stvaranja slobodne Republike Hrvatske.

Ovim putem zahvaljujemo svim donatorima koji su prepoznali važnost ove aktivnosti, a posebno se zahvaljujemo tajnici Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata grada Dubrovnika gospođi Davorki Šperandi i Gradu Dubrovniku koji su omogućili obilazak Dubrovnika i Srđa u sklopu aktivnosti odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima na Osojniku.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano