Održana edukacija „Normativni okvir financijskog poslovanja neprofitnih organizacija, planiranje, samoprocjena, porezne obveze i porezna obilježja primitaka koje isplaćuju„

Dana 4. listopada 2022. godine održana je edukacija „Normativni okvir financijskog poslovanja neprofitnih organizacija, planiranje, samoprocjena, porezne obveze i porezna obilježja primitaka koje isplaćuju“ u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika. Edukacija je održana online putem Zooma za čelnike udruga, a ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata na edukaciji je sudjelovala Sandra Rapčak Škomrlj, predsjednica udruge.

Prvi dio edukacije održala je mr.sc. Andreja Milić, savjetnica i urednica pri Hrvatskoj zajednici računovođa i financijskih djelatnika, a sudionike je upoznala s normativnim okvirima financijskog poslovanja neprofitnih organizacija, planiranjem, samoprocjenom, najvažnijim odredbama Zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija. Ujedno su sudionicima prezentirani dobri primjeri financijskih planova i godišnjih planova rada sa savjetima oko izrade te rokovima izrade istih i izglasavanja.

Drugi dio edukacije održala je dr.sc. Marija Zuber, savjetnica i urednica pri Hrvatskoj zajednici računovođa i financijskih djelatnika, a ovaj dio edukacije bio je posvećen djelovanju udruga u poreznom sustavu Republike Hrvatske, plaćama i drugim primicima osoba zaposlenih u udrugama te neoporezivim primicima zaposlenika udruga.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano