U Novoj Gradišci svečano obilježen Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, 05. kolovoza 2022. godine kod spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve  poginule i nestale hrvatske branitelje te civilne žrtve Domovinskog rata. 

Svečanom obilježavanju su nazočile braniteljske i stradalničke udruge  proistekle iz Domovinskog rata, Grad Nova Gradiška, Brodsko – posavska županija, Općina Cernik, Policijska postaja Nova Gradiška, gradske  tvrtke  i ustanove te  građani pojedinci. 

Vijence su položili i svijeće zapalili i  pripadnici 121. brigade – pukovnije Nova Gradiška koji se   tradicionalno u povodu VRO „Oluja“ okupljaju, druže i evociraju sjećanja na  briljantno izvedenu vojno – redarstvenu operaciju u kojoj su oslobođeni Knin i okupirana područja.   

Nakon polaganja vijenaca u crkvi Sv. Petra u Cerniku  za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata  služena je sveta misa zadušnica, a potom  je na Strmcu održano druženje  uz kulturno – umjetnički program.

Obilježavanju su ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata nazočili Karolina Klarić Crljenković i Željko Glavaš iz UDPNHBDR – BPŽ.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano