U Sinju obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. obljetnica VRO Oluja

U Sinju je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno obilježena 27. obljetnica vojno – redarstvene akcije ‘Oluja’ – Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Tom prigodom zapaljene su svijeće i položeni vijenci na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u spomen parku Hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Vijence su položili zamjenik gradonačelnika Sinja, Denis Bobeta i predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja, Petar Župić s predstavnicima Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine, predstavnicima Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata SDŽ, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici gradskih organizacija MOST-a, HDZ-A, SDP-a, te predstavnici Viteškog alkarskog društva.

Nakon što je Gradska glazba Sinj intonirala hrvatsku himnu, minutom šutnje je odana počast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima, kao i svima preminulima koji su dali svoj doprinos stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske.

Molitvu odrješenja za sve poginule i preminule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, za prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i sve preminule koji su dali doprinos stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske predvodio je župnik, fra Antonio Mravak.

Program je nastavljen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred biste prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana, na istoimenom gradskom trgu nakon čega je u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske održana sveta misa zahvalnica za Domovinu, kao i sve poginule i preminule hrvatske branitelje.

Također, ispred biste Gojka Šuška na istoimenom trgu, vijence su položili zamjenik gradonačelnika Sinja, Denis Bobeta, predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja, Petar Župić i predstavnica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine, Dragica Hrgović.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano