Predstavnici UDPNHBDR i URUPBDR-a Sinj na Čoji

U subotu 6. kolovoza 2022. godine u Sinju je održana Čoja, ususret 307. Sinjskoj Alki. Na ovogodišnjoj Čoji nazočni su bili i predstavnici Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – predsjednica UDPNHBDR RH Sandra Rapčak Škomrlj, dopredsjednik UDPNHBDR RH Marko Marić, predsjednica UDPNHBDR-VSŽ Veronika Soldo, predsjednik UDPNHBDR-OBŽ Deivid Petranović, predsjednik UDPNHBDR-SDŽ Željko Živalj sa članovima kao i predstavnice Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine.

Alkar Frano Talaja pobijedio je na nadmetanju za 307. Čoju, održanu u subotu u Sinju, s ukupno jedanaest punata nakon trostrukog pripetavanja s Tinom Radanovićem.

Potječe iz stare alkarske obitelji u kojoj je posljednji alkar Niko bio dvostruki slavodobitnik. Njegov pradjed i djed Ante bili su alkarski momci, a otac Draško dugogodišnji alkarski momak i zamjenik harambaše.

Na koplje pobjednika alkarski vojvoda Mario Šušnjara privezao je 311 centimetara crvene čoje, znamen pobjede na generalnoj probi pred sutrašnji boj za slavodobitnika 307. Alke. Pobjedniku i njegovu alkarskom momku Anđelku Vučkoviću pripale su srebrne plakete.

Domaćini ovog posjeta i obilježavanja – UDPNHBDR-SDŽ i URUPBDR-a Sinj ovime su upoznali goste iz raznih krajeva Republike Hrvatske s povijesti Sinja i Cetinska krajine, kao i povijesti same Sinjske Alke. Osobita čast je što je jedan od alkara i Andrija Hrgović, sin poginulog hrvatskog branitelja i član Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata kojem smo ovom prilikom pružili potporu ispred udruge i sreću u Čoji i Alki.

Aktivnost je održana u sklopu projekta „Kolovoz – mjesec pobjede i sjećanja na nestale heroje Domovinskog rata“ uz financijsku potporu Ministarstva hrvatskih branitelja kao i potporu Grada Vukovara putem projekta udruge.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »