Održan sastanak Predsjedništva UDPNHBDR

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata održala je dana 19. srpnja 2022. godine sastanak Predsjedništva udruge putem Skypa.

Na sastanku smo raspravljali o nadolazećoj prvoj Nacionalnoj konferenciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata koja će se održati u listopadu tekuće godine te je podnesen izvještaj Radne skupine koja volontira na aktivnostima u sklopu projekta „Djeca rata za bolje sutra“, a u sklopu kojeg se organizira i konferencija „Djeca rata – nečujni krik“.

Nazočni na sastanku su također raspravljali i dogovarali planove za ovogodišnji mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ i prigodni program „Ovčara – vječna rana“ u sklopu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

U nastavku sastanka predsjednica UDPNHBDR Sandra Rapčak Škomrlj nazočne je upoznala sa tijekom provedbe ostalih projekata i aktivnosti te aktivnosti koje će se tek odraditi do kraja 2022. godine. Volonteri Radne skupine angažirani na pripremi upitnika i provedbi istraživanja u sklopu Razvojne suradnje u području Centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj, izrade analize i smjernica podnijeli su Predsjedništvu UDPNHBDR izvještaj o tijeku same pripreme te do sada odrađenim aktivnostima.

Članovi Predsjedništva UDPNHBDR su također raspravljali o aktivnostima vezanim za obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu na kojem će biti nazočni članovi iz nekoliko Podružnica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, kao i obilježavanju Međunarodnog dana nestalih osoba u Vukovaru.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano