Održana 13. Memorijalna regata Cetinom u čast hrvatskim braniteljima Domovinskog rata

U organizaciji Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije dana 10. srpnja 2022. godine održana je 13. Memorijalna regata rijekom Cetinom u čast poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata. Na memorijalnoj regati sudjelovali su i predstavnici Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Splitsko-dalmatinske županije.

Na ovogodišnjoj Memorijalnoj regati sudjelovali je oko 400 osoba sa 106 plovila (čamci, kanui, gumenjaci), a početak je bio poviše mosta na Panju. U prvim plovilima vijorili su se barjaci, oni hrvatski i udruga proisteklih iz Domovinskog rata među kojima se vijorila i zastava  UDPNHBDR SDŽ. Tijekom plovidbe čula se pjesma iz mnogih čamaca i tako cijelih 15 kilometara, od Panja do Buka u Gali. Po dolasku na odredište uslijedilo je spremanje opreme i čamaca, a onda okrijepa za sve sudionike regate, ali i one koji su na cilj došli pogledati ovu jedinstven događaj.

I dok se iz čamca kojim je upravljala posada HGSS-a pratio tijek plovidbe i pazilo na svaki detalj, u jednom manjem, ali dosta brzom čamcu Cetinom je pored plovila gore-dolje dobrom brzinom prolazio, uz pomoć suradnika, sinjski gradonačelnik Miro Bulj.

Mario Vujević, predsjednik udruge organizatora zahvalio se svima koji su pomogli ovu regatu, Ministarstvu branitelja, Splitsko-dalmatinskoj županiji, gradovima Sinju i Trilju, Općini Hrvace, TZ grada Sinja, LAG-u Cetinska krajina, udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, medijima, te ostalim ustanovama, tvrtkama i pojedincima.

Svoje mjesto u tzv. VIP čamcu na ovoj regati našle su brojne osobe iz javnog, političkog, sportskog i društvenog života. Damir Gabrić, županijski pročelnik i načelnik stožera CZ SDŽ, gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin, predsjednik Općinskog vijeća Hrvaca Ante Prolić, direktorica TZ Sinj Monika Vrgoč, voditeljica LAG-a Cetinska krajina Ivana Žanko.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano