Hodočašće u Ramu

U organizaciji Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine, u subotu 04. lipanja 2022. godine, obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja Domovinskog rata hodočastili su Gospi u Ramu. Hodočašću su se pridružili i članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Splitsko-dalmatinske županije te predsjednica UDPNHBDR državne razine Sandra Rapčak Škomrlj.

Na početku hodočašća održana je Sveta misa za poginule, smrtno stradale, nestale i umrle hrvatske branitelje, obilazak samostana i muzeja u sklopu franjevačkog samostana Rama – Šćit. Hodočasnike je dočekao i Svetu misu održao fra Goran Barišić koji je pozvao hodočasnike da Gospi upute svoje osobne nakane i molitve.

Okupljeni su osim franjevačkog samostana mogli obići Etnografski muzej, galeriju na otvorenom u sklopu koje su Ramski križ, Ramska majka, Posljednja večera, Diva Grabovčeva, galeriju moderne sakralne umjetnosti kao i uživati u prirodnim ljepotama okoliša franjevačkog samostana.

Ispred Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine dopredsjednica Dragica Hrgović uručila je prigodni poklon fra Barišiću – Gospu Sinjsku.

Na povratku sa hodočašća obitelji su obišle etno selo Grabovica kojem su se posebno razveselili najmlađi – unuci poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja koji na ovakvim prigodama nastavljaju promicati vrijednosti Domovinskog rata i uspomenu na heroje Domovinskog rata.

Hodočašće je odrađeno u sklopu projekta Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine, a uz financijsku podršku Grada Sinja, Splitsko-dalmatinske županije te općina Splitsko-dalmatinske županije i Cetinske krajine.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »