Svečano obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske u Vukovaru

Dana 30. svibnja 2022. godine u Vukovaru je svečano obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

Povodom Dana državnosti u crkvi sv. Filipa i Jakova služena je sveta misa za Domovinu nakon koje je uslijedio protokol polaganja vijenaca i svijeća kod centralnog križa na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar.

Među brojnim izaslanstvima predstavnika državne i lokalne vlasti vijence i svijeće su položili i predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga proizašlih iz Domovinskog rata među kojima je bila i predsjednica UDPNHBDR – VSŽ i administrativna djelatnica UDPNHBDR Veronika Soldo.

Molitvu na groblju predvodio je župnik Župe sv. Filipa i Jakova, fra Ivica Jagodić.

30. svibnja 1990. godine konstituiran je prvi demokratski izabran Sabor Republike Hrvatske koji je kao izraz volje građana povelo Hrvatsku na putu suverenosti i samostalnosti. Upravo na ovaj dan 1990. godine donesene su vrlo važne odluke koje su odredile povijesni put Hrvatske k samostalnosti. Povodom toga vrlo važnog datuma i u Našicama se na glavnom trgu okupilo nekoliko dužnosnika Grada, kao i nekoliko predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Svim poginulim, nestalim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata neka je vječna hvala i slava

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »