Svečano obilježen Dan Grada Vukovara

U Vukovaru je 3. svibnja 2022. godine obilježen Dan Grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika svetih Filipa i Jakova

Dan Grada Vukovara započeo je odavanjem počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Uz delegaciju Grada Vukovara predvođenu gradonačelnikom Grada Vukovara Ivanom Penavom i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Vukovara Željkom Sabom vijence i svijeće su položili izaslanici Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora, Vlade Republike Hrvatske, Vukovarsko – srijemske županije kao i gradovi i općine prijatelji Grada Vukovara te predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i svi oni koji Vukovar nose u srcu.

Molitvu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata  predvodio je župnik župe sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić.

Po završetku protokola polaganja vijenaca uslijedila je sveta misa u Crkvi sv. Filipa i Jakova koju je služio vlč. Zvonimir Martinović, župnik Župe BDM Kraljice Mučenika.

Nakon svete mise održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara koju je obilježila dramska izvedba o prošlosti i sadašnjosti Vukovara u izvedbi vukovarske dramske umjetnice Magdalene Živaljić Tadić te nastupi HKGD „Dunav“ i vukovarske pijanistice Kristine Hegeduš.

Programu obilježavanja Dana Grada Vukovara nazočila je administrativna djelatnica UDPNHBDR i predsjednica UDPNHBDR – VSŽ Veronika Soldo.

Izvor fotografija: Grad Vukovar

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano